Statnett - sikker strøm i sikker sky

Som Norges viktigste aktør innen strømforsyning, må Statnett ta særlige sikkerhetshensyn. Deres godt over 1500 nettsider ble i 2018 trygt plassert i Episerver Digital Experience Cloud Service.

Statnett bygger, eier og driver Norges sentrale strømnett. Når sikre systemer er essensielt, blir også valg av plattform viktig. Statnett har hatt Episerver siden tidlig 2000-tallet.

– Først hadde vi en lokal server som vi driftet selv, men løsningen ble tungvint og uoversiktlig å jobbe med. En ryddejobb ble nødvendig. Vi måtte oppgradere den gamle løsningen, eller starte på nytt, sier Anders Rinvoll, teknisk ansvarlig i Statnett.

Etter en full webanalyse og en omfattende anskaffelsesprosess med flere tilbydere, falt valget på å starte på nytt – med Episerver.

– Her ville både oppgraderinger og flytteprosess være enklere, sier Rinvoll.

Anne-Beth Hanssen er kommunikasjonsrådgiver i Statnett, og legger til at tjenesten passet deres virksomhet best.

– Episerver scoret høyest for våre behov, sier hun.

Norsk sikkerhet, norsk forankring

For å ivareta sikkerhetskravene, gjennomførte Statnett en full risiko- og sårbarhetsanalyse, og spesifiserte til Episerver at det var skyløsning de ønsket.

– Etter ROS-analysen var det bare ett krav som gjenstod; at «skyen» måtte befinne seg innenfor EU, sier Rinvoll.

Episerver Digital Experience Cloud Service (DXC Service) driftes i Microsoft Azure, som er skytjenesten til verdens største programvareselskap. Om kort tid vil Microsoft også ha egne datasentre i Norge.

– Episerver DXC Service er lokalt forankret ikke bare i Europa, men hjemme i Norge. Siste brikke i sikkerhetsspørsmålet falt dermed på plass, sier Rinvoll.

I desember 2018 skjedde lansering og overgang til Episerver Digital Experience Cloud Service.

– Alle nettsider var oppe og gikk hele veien. Vi opplevde aldri nedetid i flytteprosessen. Alt var smertefritt, forteller han.

 

Gratis faktabok

Les vår faktabok om Episerver Customer Centric Digital Experience Platform her.

Du trenger ikke oppgi e-postadresse for å lese eller laste ned vår faktabok.

 

Redaksjonell fleksibilitet og frigjort tid for IT

Tidligere hadde Statnett 3000 unike nettsider. En stor opprydningsjobb i kombinasjon med overgang til skyen, har gjort hverdagen enklere for Statnett sine redaktører. Nå har selskapet i overkant av 1000 nettsider.

– Før Episerver DXC Service hadde vi altfor mange sidemaler som gjorde publiseringsarbeidet ineffektivt. Vi trengte å forenkle innholdsproduksjon og publisering, sier Hanssen.

Redaktørenes mål med overgangen til skyen, var mest mulig fleksibilitet, og færre tilpasninger i løsningen for å lette innholdsforvaltningen.

– Med oppsettet i den nye løsningen har vi langt færre maler, og stor frihet til å selv bygge på nettsidene med «blokker». Nå slipper vi å hente inn programmerere for hver lille sak vi ønsker utvikling på, forklarer hun.

For Rinvoll og den tekniske avdelingen er frigjort tid og ressurser den største fordelen med å flytte driftsansvaret ut. Med Episerver Digital Experience Cloud Service, ligger driften i trygge hender hos dedikerte fagkyndige.

– Med skyløsningen er hele serverparken, operativsystemer, oppgraderinger og versjoner ute av vårt sinn. Skulle noe skje, vil weben fortsatt være oppe og gå. Alt tas hånd om av Episerver og Epinova, vår tekniske leverandør.

Trygt arbeidsverktøy uavhengig av lokasjon

Hanssen forteller at hun er svært fornøyd med å jobbe i Episervers skyløsning.

– Produktet er intuitivt å bruke, hvor det er enkelt å navigere og strukturere innhold. Med få steg til publisering er det lett å opprette en nettside.

Som administrator benytter hun seg av en rekke funksjoner som er tilgjengelig med Episerver DXC Service.

– Løsningen gir store muligheter, med utrolig mye smart funksjonalitet. Jeg kan for eksempel styre tilganger fra administrasjonsgrensesnittet, få rapporter og enkelt konvertere nettsider. Arbeidet blir oversiktlig.

At løsningen alltid er tilgjengelig uansett hvor redaktørene befinner seg, er viktig for effektiviteten.

– Med sikker innlogging også utenfor Statnett, kan redaktørene trygt sitte hjemme eller andre steder og enkelt få tilgang til arbeidsverktøyet. Det er svært positivt.

Hanssen er godt fornøyd med valget om å flytte til Episervers sky.

– Skyløsningen er trygg og stabil å jobbe i. Alt er oppe og går, og bare fungerer. Da er jeg fornøyd!

Også Rinvoll trives godt i skyen.

– Vi ser ingen grunn til å trekke denne løsningen hjem igjen. Å overlate driftsansvaret til Episerver, er helt utmerket for oss, avslutter han.

Vil dere til skyen? Inviter oss på et kort møte. Vi gir skreddersydd beslutningsgrunnlag raskt og effektivt - uforpliktende er det også.

 

På 2 x 60 minutter kan Episerver Norge gi deg en finkornet beskrivelse av hva din bedrift vil få av tekniske-, kommersielle- og økonomiske fordeler i skyen.

Book møte her

– Med skyløsningen er hele serverparken, operativsystemer, oppgraderinger og versjoner ute av vårt sinn. Skulle noe skje, vil weben fortsatt være oppe og gå. Alt tas hånd om av Episerver.

Anders Rinvoll, teknisk ansvarlig i Statnett

Visit the web page

www.statnett.no/

Implementert av:

Platinum partner

Partnerkontakt
Inge Halvorsen
[email protected]

Partnerkontakt
Inge Halvorsen
[email protected]