Nettbank med brukeropplevelse i verdensklasse

Santander Consumer Bank har lansert en ny og moderne nettbank.

Blant funksjonene du finner i Santanders nye nettbank er et dynamisk og helt digitalt skjema for å låne penger. Kunden kan nå via nett selv søke lån, få svar, signere med BankID eller mobil BankID og få pengene utbetalt direkte på kontoen. Utvilsomt viktig i en bransje der man må betale ekstremt dyrt for relevant trafikk - og høy konverteringsrate er helt avgjørende for å oppnå lønnsomhet.

Den nye løsningen til Santander Consumer Bank er i likhet med mange andre aktører innen bank og finans basert på Episerver CMS.

Peter Leijonspjuth, Manager Digital Channels på Santander Consumer Bank, sier at det var på høy tid med nye nettsider.
- Før hadde vi en gammel nettbankløsning, noe som gjorde videreutvikling tidkrevende. Den var også vanskelig å bruke for både vårt personale og kundene.

Med de nye nettsidene forbedres også kundereisen betraktelig, mener Leijonspjuth. De har nå blant annet fått på plass en avansert mobilløsning som spiller på lag med øvrige kanaler og at rett informasjon vises i rett kanal.

- Lettere å videreutvikle nettbanken

Blant Episervers store styrker er et godt brukergrensesnitt som gjør jobben til de ansatte enklere, enten de jobber med innholdsforvaltning eller utvikling. For Santander var dette en viktig årsak til at de valgte Episerver.

- Den største fordelen for Santander er at det nå blir betydelig lettere å videreutvikle og håndtere nettbanken internt og på kortere tid, sier Peter Leijonspjuth.

Mulighet for A/B-teste, avanserte løsninger for å personalisere innholdet og mulighet for å enkelt flytte rundt på innhold for å optimalisere kundeopplevelsen er noe av det Santanders trekker frem av tekniske finurligheter.

Leijonspjuth forteller at Santander også har knyttet banken mot CRM-systemet, så innholdet kan spesialtilpasses hver enkelt kunde. Ikke noe innhold skal vises til alle, forteller han. Personalisert nettbank i kombinasjon med avanserte webanalyser skal gjøre Santanders kunder enda mer fornøyde.