Instant Articles for Episerver

Instant Articles gir en fantastisk brukeropplevelse for de som konsumerer ditt innhold gjennom Facebooks mobil-app. Slik kommer du igang.

Instant Articles fra Facebook gir en veldig god brukeropplevelse. God lesbarhet med høyoppløste bilder og video som laster inn raskt.
Instant Articles fra Facebook gir en veldig god brukeropplevelse. God lesbarhet med høyoppløste bilder og video som laster inn raskt.

Det har aldri vært viktigere å ha kontroll på- og eie sitt innhold som i disse dager. 12. april i år lanserte Facebook konseptet Instant Articles som gjør at nettsteder kan krysspublisere direkte til Facebook. I mobil-appen til Facebook lastes Instant Articles lynraskt og kan innholde alt fra bilder og video til interaktive kart.

Med open source modulen Instant Articles for Episerver kan du la Episerver automatisk publisere dine artikler som Instant Articles på Facebook uten at dette medfører ekstra arbeid for deg som redaktør.

Slik fungerer det

 • Episerver-modulen gjør at din nettside eksponerer en RSS-feed med de artikler som du ønsker å publiser som Instant Articles.
 • Facebook leser feeden og ser etter endringer omtrent hvert 5. minutt. Facebook cacher innholdet hos seg hvilket resulterer i veldig rask lasting av innholdet.
 • Når en bruker går inn på en artikkel via mobil-appen til Facebook vises den nå i form av en Instant Article isteden for å gå til nettstedet ditt.
Instant Articles på iPad
Instant Articles fungerer på IOS og Android

Slik kommer du igang

 1. Registrer din Facebook-page for Instant Articles
 2. Kontakt din partner som hjelper deg med implementasjon av open source modulen Instant Articles for Episerver
 3. Last opp din logo og tilpass dine Instant Articles på din Facebook-side
 4. Send 10 artikler til Facebook for godkjenning
 5. Begynn å publiser!

Du kjenner igjen en Instant Article i din Facebook-feed ved at den markeres med et lynsymbol oppe i høyre hjørne. 

Når bør du bruke Instant Articles?

Instant Articles passer best for de artikkler der det ikke er høye krav til Call To Action. Vanlige linker går fint men når Call To Action på siden består av for eksempel et skjema bør du trolig styra unna Instant Articles.

Vanlige spørsmål

 • Blir Instant Articles oppfattet som duplisert innhold av Google?
   Nei, Google vil ikke oppfatte dette som duplisert innhold ettersom det lages en canonical link tilbake til orginalartikkelen i Episerver.
 • Blir innhodet automatisk publisert på min Facebookside?
   Nei, du må aktivt lage en post i Facebook. Det kan du for eksempel gjøre smidig med Episerver Social Reach add-on.

Se video når Eivind viser hvordan Episerver fungerer som innholdshub og gir praktiske eksempler på multikanal, som f.eks Facebook Instant Articles.


Finn flere artikler for deg som


Ønsker du mer informasjon?