Nye skjemaer i Episerver

Skjemaer er svært sentrale på mange nettsteder, og ofte er det informasjonen man henter inn via skjemaer som driver selve konverteringen på siden.

Skjema bygger du med drag-n-drop i Episerver.
Skjema bygger du med drag-n-drop i Episerver.

Enten skjemaer brukes for å hente inn e-post-adresser, kurspåmelding, påmelding til nyhetsbrev, eller jobbsøknader. Det er med skjemaene man samler informasjon om brukerne, og kommuniserer med de. 

Den nye add-on-en "Episerver Forms" gir en unik blokkbasert tilnærming til webskjemaer, som gir mange fordeler:

  • Brukervennlighet. Du jobber med skjemaer på samme måte som med blokker, filer og annet innhold.
  • Gjenbruk. Du kan gjenbruke blokker med eksisterende innhold for å lage nye skjemaer.
  • Dra og slipp. Du kan dra og slippe skjemafelter direkte inn i forhåndsvisningen.
  • Tilpasset visning. Du kan tilpasse visningen av skjemaer, inkludert egne maler for ulike kanaler, du kan personalisere, språkstyre og også angi rettigheter til ulike skjemaer.

Se video hvordan Episerver skjema fungerer:

 

 

Nye skjemaelementer

Det finnes mange nye skjemaelementer i nye Forms, og det er også mulig å utvide Episerver med egne skjemaelementer ved behov. Noen av de nye elementene er filopplasting, bildevelger, skjulte elementer, og captcha.

Skjemaelementer opprettes på samme måte som alle andre innholdselementer i Episerver. Skjemafeltene vises i kjent brukervennlig oversikt med ikoner.

Skjermdump av skjema
Det er mange skjema elementer som kommer som standard. Det er også mulig å utvide med egenutviklet skjemafelter ved behov.

 

Veiviser

I den nye skjemamodulen er det også mulig å legge til flere steg. Dette gjør at brukeren vil oppleve skjemaet som en veiviser, og det vil også være mulig å tilpasse slik at felter som fylles ut på et senere tidspunkt kan tilpasses de verdiene brukeren har fylt ut tidligere i prosessen.

Skjermdump av skjema
Skjema kan bygges med flere steg.

 

Vise og eksportere skjemadata

Det er svært enkelt å forhåndsvise de innsendte skjemadataene. Dette gjøres direkte i redigeringsgrensesnittet, og det er også mulig å eksportere skjemadataene til XML, JSON eller Excel.

Skjermdump
Visning av innsendt data

 

 

Vill du lære deg mer?

Den mest effektive måten å lære deg de nye mulighetene er å delta på redaktørkurs - Nyheter: skjema og prosjekt. Kurset er for deg med tidligere erfaring som nettredaktør i Episerver og som ønsker fokusere på det som er nytt.

Du kan også lese om de nye skjemaene i brukerhåndboken:
http://webhelp.episerver.com/15-5/EN/addons/episerver-forms/episerver-forms.htm

 

ProduktnyheterLes også om Projects

 


Finn flere artikler for deg som


Ønsker du mer informasjon?Bransje

Fagområde