Kundene surfer på mobilen på vei til butikken

Ny stor mobil-undersøkelse viser at forbrukerne bruker mobiltelefonen, mens de er ute i handlegatene. Det er særlig fem ting de forventer av mobile nettsider.

Episerver har veldig god støtte for å lage responsive nettsteder som fungerer i alle kanaler.
Episerver har veldig god støtte for å lage responsive nettsteder som fungerer i alle kanaler.

I den store globale undersøkelsen «Episerver Mobile Commerce Report 2015», fremkommer det at hele 46 prosent av de nordiske respondentene har brukt mobilen når de har vært på bytur for å handle.

De oppsiktsvekkende funnene viser at butikker som satser digitalt og henger seg på den digitale transformasjonen av varehandelen, kan få godt betalt for sine investeringer da brukerne allerede bruker mobilen mye. Det er imidlertid to viktige ting man må være klar over.

På den ene siden må man være oppmerksom på at kundene «straffer» bedriftene hardt om det ikke leveres gode mobile kundeopplevelser. Det som irriterer aller mest når man surfer med mobilen, er trege nettsider og mangel på responsivt design. Om man av en eller annen grunn skuffer brukerne, sier 61 prosent at de forlater nettsidene og kun en tredjedel av dem sier at de senere oppsøker nettsiden igjen via en vanlig datamaskin, mens 23 prosent fortsetter handleturen på en konkurrerende nettside.

På den andre siden så er forbrukernes krav, i tillegg til raske og responsive nettsider, konsentrert om noen få problemstillinger som ofte kan være enkle å fikse. Dette er de fem områdene som skiller seg klart ut:

  • Tilgang på enkel og direkte kundesupport (40 prosent)
  • Mulighet til å lese kundenes egne produktvurderinger (36 prosent)
  • Bestille på nett og hente i butikk (25 prosent)
  • Kart og lokasjonsbaserte tjenester (22 prosent)
  • Ønskelister (21 prosent)

I rapporten trekkes Ikea som aller best på skape mobile opplevelser av de undersøkte selskapene, tett etterfulgt av Zalando.se og Foetex.dk. Også Bilka.dk, Apotek1.no, Ark.no, Coop.dk, Elgiganten.se (Elkjøp), Rema1000.dk og Bokklubben.no klarer seg bra.

Last ned rapporten Episerver Mobile Commerce Report 2015 (krever registrering)

Ønsker du mer informasjon?