Jobb effektivt med prosjekter

Et prosjekt i Episerver lar deg publisere en rekke sider, blokker, bilder og produkter samtidig, enten umiddelbart, eller planlagt på et senere tidspunkt.

Slik ser det grensesnittet ut når du arbeider med Episerver-prosjekter.
Slik ser det grensesnittet ut når du arbeider med Episerver-prosjekter.

I fjor lanserte vi en ny gadget slik at redaktører kan jobbe med flere innholdsobjekter, og publisere de samtidig. Nå har vi utvidet denne funksjonaliteten, og gitt den navnet Projects. Du finner en detaljert beskrivelse av funksjonaliteten i brukermanualen, men i denne artikkelen får du en innføring i den nye funksjonaliteten.

Ofte er mange sider og blokker relatert til hverandre, slik som en julekampanje, nye produkter som skal lanseres, spesielle tilbudskampanjer, etc. Som tidligere kan man samle dette innholdet i et prosjekt, slik at man har kontroll på når det skal publiseres.

En av de store nyhetene med nye Projects er at man nå kan samarbeide om å forberede alt innholdet i prosjektet. Mens man jobber med innholdet, kan man kommentere på prosjektet, eller på enkeltelementer. Det er også mulig å få tilsendt disse meldingene på e-post.

 

Nytt brukergrensesnitt

Skjerm dump av grensesnittet
Når nye Projects er aktivert får man en ny linje nederst i redaktørgrensesnittet.

Når du har opprettet et prosjekt, og det er aktivt, vil alt du foretar deg i redaktørgrensesnittet bli assosiert med prosjektet. Dette gjør at du slipper manuelt å legge til elementer i prosjektet. Gjør du endringer på sider, oppretter blokker, laster opp filer, eller andre innholds-relaterte ting vil dette automatisk assosieres med prosjektet. 

En annen ny funksjon er prosjektoversikten, og den nye gadgeten som viser hvilke elementer som er tilordnet prosjektet. Fra oversikten kan du markere flere elementer som "klare for publisering" samtidig. Deretter er det ett klikk for å publisere hele prosjektet. Du kan til og med sette opp automatisk publisering på et angitt tidspunkt.

 

Samarbeid om innhold

I prosjektoversikten kan du legge til kommentarer på selve prosjektet eller på enkeltelementer. Dette er en veldig fin måte å la kollegaer få vite hva du har gjort, be de se over, eller bare holde oversikt over hva som gjenstår.

Skjermdump av Episerver prosjekter
Kommentarfunksjonalitet i Episerver

Du kan tagge kollegaer i kommentarer, og de vil motta en e-post med informasjon om kommentaren. Hvis noen kommenterer på noe du har gjort i prosjektet, som å sette en side til "klar for publisering", eller svarer på en av kommentarene dine, vil du også motta en e-post. 

Skjermdump
Eksempel på e-post du mottar om du ikke er online

 

Forhåndsvisning av prosjektet

Når du jobber med et prosjekt kan du forhåndsvise nettstedet slik det vil fremstå dersom hele prosjektet ble publisert. 

 

Aktivering av projects

Ikke glem at administrator må aktivere modulen for at den skal være tilgjengelig.

 

Mer informasjon 

Mer informasjon om prosjekter i brukermanualen:
http://webhelp.episerver.com/15-5/EN/cms-edit/project-feature.htm

 

ProduktnyheterLes også om kampanjer

Ønsker du mer informasjon?